Gebruiksaanwijzing downloaden
 
Wij stellen uw mening op prijs en proberen voortdurend ons product te verbeteren.
 
Stuur ons daarom UW COMMENTAAR en TIPS
GEBRUIKSAANWIJZING
 
Gefeliciteerd met de aanschaf van de handige nieuwe luizenzakken®.
 
Voor een effectieve preventie van de overdracht van hoofdluis, is het erg belangrijk dat kinderen voor de ingebruikname van dit product goed worden voorgelicht over het juiste gebruik.
 
Bij het uitbreken van een luizenepidemie dient elk kind zijn of haar jas goed te isoleren van andere jassen terwijl deze aan een kapstok wordt achtergelaten in openbare ruimtes, zoals scholen, zwembaden, sportclubs, etc.. Het is hierbij van groot belang dat elk direct contact met andere jassen wordt vermeden.
 
In tegenstelling tot andere producten (zoals b.v. een luizencape) wordt bij de luizenzakken® de jas in zijn geheel opgenomen. De jas is hierdoor optimaal beschermd, aangezien deze volledig geïsoleerd wordt van andere (mogelijk met luizen en/of neten besmette) jassen.
 
Aangezien de overdracht van luizen en neten vooral plaats vind door direct contact, is het erg belangrijk dat de luizenzak niet wordt geopend terwijl deze aan de kapstok hangt. Bij het openen wordt de opening aan de bovenzijde namelijk tot zo'n 50 cm breed, waardoor luizen en neten gemakkelijk in het binnenste van de luizenzak kunnen geraken. Ook kan een geopende bovenzijde in direct contact komen met de ernaast hangende mogelijk "besmette" jassen.
 
Om besmetting uit te sluiten is het noodzakelijk dat de afgesloten luizenzak van de kapstok wordt genomen, alvorens deze te openen om de jas er in op te bergen of uit te nemen.
 
Ook om beschadiging van de luizenzak te voorkomen is het belangrijk dat deze altijd in afgesloten toestand aan de kapstok hangt. Een geopende luizenzak lijkt "erg handig" op de buidel van een kangaroe en kinderen hebben de neiging om bij het in- uitnemen van de jas met de armen in de "buidel" te reiken en daarbij met het volle gewicht te gaan hangen. Naast het besmettingsrisico, bestaat hierdoor het gevaar dat de luizenzak zal beschadigen. De stiksels kunnen hierdoor gaan inscheuren of de lussen zelfs geheel afbreken. De luizenzakken® kunnen probleemloos het gewicht van de zwaarste jassen aan, maar zijn niet berekend op het gewicht van een "leunend" kind.
 
Wanneer een luizenzak vuil is geworden kunnen deze worden gewassen conform de wasvoorschriften, als aangegeven op het label. Aangezien luizen en neten een temperatuur van 30°C kunnen overleven, is het aan te bevelen om de schone luizenzak voor een periode van minimaal 7 dagen niet te gebruiken of deze 24 uur in de diepvriezer te bewaren. Elke besmetting is hierna volstrekt uitgesloten.
 
    De drie belangrijke gebruiksregels waaraan men zich moet houden:
 
    1. Sluit de luizenzak altijd af. Ook wanneer er geen jas in is opgeborgen. Altijd gesloten houden!
 
    2. Zorg ervoor dat de luizenzak nooit wordt geopend terwijl deze nog aan de kapstok hangt.
 
    3. Voor het inbrengen of uitnemen van de jas, de luizenzak altijd eerst van de kapstok nemen.
 
Wij wensen u veel succes met de nieuwe luizenzakken®.
 
Maak uw keuze:
Online Bestellen
Home
Proefexemplaar vragen
 
Wasbaar en goed ventilerend (voor vochtige jassen). Extra ruim (50x 65 cm), dus ook voor grotere kinderen.
Beschermt de jassen van kinderen aan de schoolkapstok.
Polypropeen
Hoofdluis? Voorkom verspreiding!